tiistai 17. lokakuuta 2017

Kokemus oli kaikin puolin positiivinen!


#HSLkokeilu

Elisan Hanna Nyéki-Niemi testasi parin viikon ajan taittopyörän ja joukkoliikenteen yhdistelmää työmatkoillaan Keravalta Pasilaan. Kokeilun myötä Hannalle selvisi, että junaan saa ottaa mukaan myös tavallisen pyörän, joten viisaammat kulkutavat jatkunevat taittopyöräkokeilun jälkeenkin.


Kokeilun ajaksi Hannan käsilaukku vaihtui reppuun.

Kokemus oli kaikin puolin positiivinen. Pyörän käyttö, kokoon taittaminen ym. oli helppoa ja junassa pyörä kulki hyvin mukana. En tiennyt, että normi-polkupyörää saa kuljettaa junassa veloituksetta ruuhka-aikanakin mukana ja mietinkin nyt kokeilujakson jälkeen, että miksi en liikkuisi työmatkoja edes ajoittain vaikka polkupyörä + juna -yhdistelmällä.

Oman kokeilujakson aikana kelit olivat hyvät ja tämä ehkä osaltaan vielä teki kokemuksesta entistäkin positiivisemman; en ”joutunut” pyöräilemään juna-asemalle räntäsohjossa tms. ;)

Omalta osaltani pienenä haasteena oli mukana kuljetettavien tavaroiden määrä. Autoilijana olen tottunut siihen, että ei tarvitse juuri mitään kantaa olkapäällä ja mietin HSL + taittopyörällä liikkuessani tarkemmin, että mitä kaikkea tavaraa tarvitsenkaan päivän aikana mitä pitää kuljettaa / kantaa mukana. Tämä ei muodostunut tosin ”showstopperiksi” vaan esim. käsilaukun sijasta siirryin käyttämään reppua.

Yksi suuri osasyy miksi en ole aikaisemmin käyttänyt polkupyörä + HSL -yhdistelmää on, että en ole halunnut jättää pyörääni varastettavaksi juna-asemalle. Nyt kun kuulin, että normipyöränkin voi ottaa junaan mukaan ruuhka-aikanakin veloituksetta uskon, että aion vastaavaa ”viisaampaa” liikkumista tehdä jatkossa nykyistä enemmän.

Isot kiitokset vielä kun pääsin kokeiluun mukaan!Hankkeen toteuttaa HSL:n tuella Valpastin Oy.
Seuraa somessa: #uusityömatka ja #elisalainen!