keskiviikko 31. toukokuuta 2017

Pyöräilykipinä pääsi syntymään!


#HSLkokeilu

Kevan Sirpa Sakslin testasi työmatkapyöräilyä kahden viikon ajan matkoillaan Malminkartanosta Kruununhakaan.

Kokeilupyörä on nyt palautettu. Kaksi viikkoa meni nopeasti.

Pyöräilyn ensimmäiset päivät olivat hyvän reitin hakemista. Muutaman päivän ajon jälkeen löysin itselleni sopivan pyöräilyreitin. Opin jo kiertämään pahimman rakennuspaikan Pasilan kohdalla. Itse pyöräily sujui päivä päivältä kevyemmin.

Kuva: Sirpa Sakslin
Se mikä tuotti töitä, oli uudet aamurutiinit vaihtovaatteiden kanssa jne. Kun osallistun myös Kevan tarjoamiin jumppiin työpaikan tiloissa, niin mukaan piti pakata työvaatetta, jumppavaatetta ja pyöräilyvaatetta. Mukana oli reppu ja urheilukassi. Jos pyörä olisi oma, niin pitäisi hankkia sivulaukut. Se helpottaisi tavaran ja vaatteiden kuljetusta. Lisäksi huomasin, että oma vaatekaappi työpaikalla on välttämätön, jotta pyöräilyä voisi jatkaa työmatkoilla. Se puuttuu. Kokeilun aikana oli lainassa jumppasalin puolen pukukaappi.

Kuva: Sirpa Sakslin
Pyörä oli hyvä, kevyt ja vaihteita tarpeeksi työmatkapyöräilyyn. Nyt pohdin, vienkö oman 30-vuotta vanhan 3-vaihteisen pyöräni huoltoon ja jatkan työmatkapyöräilyä 2–3 kertaa viikossa. Vai pitäisikö hankkia uusi pyörä? Jokapäiväisenä toimena koen sen olevan aika lailla säätämistä ja enemmän aikaa vieväksi, kun juna kulkee 10 minuutein välein ja matka-aika on lyhempi kuin pyörällä kulkien. Kunnon osalta voisin kuitenkin tuota 2–3 kertaa pyöräilyä jatkaa.

Pieni pyöräilykipinä pääsi siis syntymään!
 
Hankkeen toteutuksesta vastaavat yhteistyössä HSL ja Valpastin Oy