perjantai 21. huhtikuuta 2017

Koeajolla Kevan lounasravintolassa

#HSLkokeilu

Torstaina 20.4. Kevan lounasravintolan kupeessa houkuteltiin jäätelötarjoilun avulla väkeä tutustumaan erilaisiin polkupyöriin ja hakemaan viisaan liikkumisen kokeilijaksi. Rohkeimmat uskaltautuivat koeajamaan esillä olevia pyöriä toimistokäytävällä ja jopa itse ravintolassa.

Kuva: Sally Londesborough, Valpastin Oy
Kevan henkilökunnan työmatkaliikkumista selvitettiin maaliskuussa HSL:n Työmatkalaskurin avulla. Liikkumiskyselyn tuloksista nähdään, että suuri enemmistö kevalaisista kulkee työmatkansa joukkoliikennettä käyttäen, pyöräillen tai kävellen. Hienoja tuloksia selittää muun muassa se, että Helsingin keskustassa sijaitseviin toimipaikkoihin on hyvät joukkoliikenneyhteydet ja Keva tarjoaa työntekijöilleen työsuhdematkalippuedun.

Kuva: Sally Londesborough, Valpastin Oy

Nyt Kevassa on käynnissä viisaan liikkumisen kokeilijoiden rekrytointi. Tavoitteena on löytää työntekijöitä, jotka ovat valmiita kokeilemaan parin viikon ajan uutta, entistä fiksumpaa kulkutapaa työmatkoillaan. Esimerkiksi autoilijat voivat testata joukkoliikennettä tai pyöräilyä ja joukkoliikenteen käyttäjät pyörää, sähköpyörää tai taittopyörän ja joukkoliikenteen yhdistelmää. Hakuaikaa on jäljellä 28.4. asti ja kokeilut käynnistyvät toukokuun puolivälissä.

Kuva: Sally Londesborough, Valpastin Oy


Hankkeen toteutuksesta vastaavat yhteistyössä HSL ja Valpastin Oy.