maanantai 5. syyskuuta 2016

Sää oli mainio ja reitti suorastaan pakahduttavan kaunis

TNS Gallupin Heidi Vuorenvirta kulkee kokeilujaksonsa ajan työmatkansa Töölöstä Otaniemeen pyörällä tai bussilla.

Maanantai 29.8.

Sataa, mutta on lämmin. Päädyn ottamaan bussin Ruoholahdesta mieheni jätettyä minut pysäkille. Istahdan ensimmäiselle penkille ja pääsen kiinnostuneena seuraamaan maisemia ja liikennettä. Hanasaaren pysäkillä jäävät ensimmäiset matkustajat. Bussikuski rupeaa kovalla äänellä ohjastamaan väkeä ulos etuovesta, kun takaovet lakkasivat toimimasta Kampissa. Keskustelu jatkuu edelleen ja bussikuski kertoo aivan uudesta, edellisenä perjantaiyönä perustetusta pysäkistä Keilaniemessä. Hmm, mielenkiintoista.

Maisemat Keilaniemessä olivat taas tyystin uudet etenkin bussin ikkunasta katsottuna. Seurasin niin kiinnostuneena muiden matkustajien liikkeitä, että unohdin itse jäädä pois oikealla pysäkillä. Nauratti. No seuraava pysäkki ei ollut kaukana sekään ja kävelin Aalto Yliopiston alueen läpi ihastellen loppunutta sadetta ja vehreää ympäröivää vihreyttä. 

Olipa mielenkiintoinen matka.

Tiistai 30.8. 

Valitsin matkantekoon taas bussin keskustaan töiden jälkeen sovittujen treffien takia. Tällä kertaa lähdin tarmokkaasti kahdeksaksi töihin astellen Topeliuksenkadun pysäkille ja sieltä nousin 195 bussiin, jolla matkanteko sujui ilman vaihtoja. Lueskelin Helsingin Sanomia ja matka taittui jouhevasti. Hieman kadehtien seurailin kyllä pyöräilijöitä ja päätin seuraaviksi päiviksi ottaa pyörän.

Keskiviikko 31.8.

Sain kyydin töihin ja takaisin.

Torstai 1.9.

Pääsin viimeinkin pyörän selkään aurinkoisessa säässä. Matkaan lähdin aamuvarhain puoli kahdeksan tienoilla työvaatteet repussa ja joogamatto siihen kiinnitettynä. Vastatuuli oli melkoinen ja ilmanvastusta halkova joogamatto selässä teki alkulämmittelystä entistä tehokkaamman. Kahdeksalta alkoi toimitiloissamme syksyn ensimmäinen kovin pidetty Outi Huovisen joogatunti. Päällimmäisenä ajatuksena hyvä kombo-treeni ja hyvä mieli. 

Työpäivä päättyi yhtä mukavaan kotimatkaan. Matka oli tosin nopeampi myötätuulen vauhdittaessa.Perjantai 2.9.

Työmatka sujui taas pyöräillen.  Sää oli mainio ja reitti suorastaan pakahduttavan kaunis. Seurasaaren ja Munkkiniemen rannassa. Työpäivä venyi pitkäksi ja pyöräily kotiin sai ajaa treenin virkaa tällä kertaa. Päätin lähteä viikonloppuna pyöräilemään maantiepyörällä, kun pyöräilymatka jäi niin lyhyeksi.

Ensimmäisen kokeiluviikon jälkeen voi sanoa, että pyöräily on ollut tosi kivaa ja virkistävää. Liikkuminen illalla ja aamulla tekee tarmokkaaksi ja ympäröivät kauniit maisemat rauhoittavat mielen. Sitä vain jaksaa paremmin kun huolehtii omasta hyvinvoinnistaan. Sekä pyöräily että julkisen liikenteen käyttö on lisännyt suunnitelmallisuutta päivän rytmitykseen, niin töissä kuin kotona. Myös tietokone on jäänyt paljon helpommin työpisteen telakkaan kuin lähtenyt mukaan lastiksi.

Hankkeen toteutuksesta vastaavat yhteistyössä HSL ja Valpastin Oy.