keskiviikko 21. syyskuuta 2016

Miten tehdään rutinoituneesta autoilijasta työmatkapyöräilijä

#HSLkokeilu

Innofactorin Riikka Hiltunen kokeilee kahden viikon ajan työmatkapyöräilyä matkoillaan Lauttasaaresta Keilaniemeen.

Vihdoin pääsen aloittamaan työmatkapyöräilykokeilun parin viikon flunssailun jälkeen! Aloittaminen on ollut pitkään mielessä, mutta muisto edellisen kokeilun jälkihiestä, joka pukkasi päälle aamun ensimmäisessä palaverissa, ei ole houkutellut. Nyt olen varautunut pyyhkeellä ja vaihtovaatteilla.

Intoa täynnä polkaisen matkaan ja päätän pyhästi pyöräillä tarpeeksi hiljaa. Mutta sehän onkin vaikeampaa kuin kuvittelisi. Hiki nousee väistämättä pintaan. Onneksi se ei haittaa, koska töissä pääsee suihkuun.

Ilma on mitä mainioin. Lämpöä 14 astetta ja hieman sumua. Ennalta suunnittelemani reitti Lauttasaaresta Keilarantaan Myllykallion koulun ohi onkin rakennustyömaan vuoksi suljettu, joten saan matkaani ylimääräisen pyrähdyksen metsän läpi. Päästyäni Länsiväylälle matka sujuu vauhdikkaasti ja huomaamatta olen jo Microsoft-talon kupeessa kääntymässä kohti Keilarantaa.


Pyöräilyn etikettiin pitää vielä totuttautua, sillä huomaan, etteivät työmatkapyöräilijät taida tervehtiä toisiaan. Useamman katsekontaktin väistön ja nolostuneen kädennoston jälkeen tyydyn vinkkaamaan, jos joku sattuu katsomaan päin.

Pari käännöstä vielä Koneen ja Rovion talojen ohi ja olenkin jo Innofactorin pihassa. Olo on todella pirteä ja iloinen. Tuntuu siltä, että tämä kokeilu on tosi hyvä juttu. Suosittelen!

Hankkeen toteutuksesta vastaavat yhteistyössä HSL ja Valpastin Oy.