maanantai 13. kesäkuuta 2016

Taittopyörä ei ole aina toimivin ratkaisu

SOK:n Tiina Savolainen testasi kahden viikon ajan taittopyörän ja joukkoliikenteen yhdistelmää työmatkallaan Puistolasta Vallilaan.

Tiinan taittopyöräkokeilu on nyt ohi ja on aika summata kokemukset.

Kokeilujakso ei varsinaisesti muuttanut ajatuksia työmatkan tekotavasta: "Tässä elämäntilanteessa auto vain on nopein vaihtoehto ja aika tuntuu olevan se tärkein asia, kun juostaan kellon perässä. Vaikka onhan se aivan järjetöntä, että perheessä on kaksi autoa." Tällä hetkellä Tiinan arjessa auton tarve korostuu, koska teini-ikäisiä lapsia kuskataan harrastuksiin.

Tiina testaamassa taittopyörää Ässäkeskuuksen aulassa.

Taittopyörällä kulkeminen ei ollut Tiinan kohdalla toimivin ratkaisu. "Oli todella mielenkiintoista kokeilla, mutta kun pyörän ja joukkoliikenteen yhdistelmään menee saman verran aikaa, kuin koko matkan pyöräilyyn, niin mieluummin poljen koko matkan", Tiina toteaa.

Tarkoitus onkin ottaa pyöräily taas syksyllä ohjelmaan: "On mukavaa, kun sitten ei illalla tarvitse erikseen lähteä lenkille."

Joukkoliikenteeseen Tiina luottaa mielellään talvisin silloin kun keli on huono ja tietää, että työmatka on pelkkää autojonoa.

Hankkeen toteutuksesta vastaavat yhteistyössä HSL ja Valpastin Oy