keskiviikko 25. toukokuuta 2016

Eka kerta taittopyörän kanssa!

SOK:n Tiina Savolainen testaa kahden viikon ajan taittopyörän ja julkisen liikenteen yhdistelmää työmatkallaan Puistolasta Vallilaan.

Maanantaina 23.5. oli ensimmäinen kokeilupäiväni taittopyörän kanssa.

Aamulla meinasi iskeä paniikki, kun pyörä ei tahtonut pysyä kasassa kantaessani sitä bussiin, kunnes tajusin, että istuin ei ollut tarpeeksi alas työnnettynä. Bussissa tuli toinen mietinnän aihe, kun bussin takaosassa ei ollutkaan leimauslaitetta… hmm. Hieman haastavaa!


Keskustan päässä asiat sitten sujuivatkin jouhevammin ja pyörällä pääsi todella nopeasti liikkumaan liikenteen seassa. Katseita pyörä kerää kyllä kiitettävästi matkan varrella ja kasatessa :)

Työmatkan kokonaiskesto bussi–pyörä yhdistelmällä oli 40 min., kun omalla autolla menee 20 min. tuohon kellonaikaan (lähtö 06:50).

Paluumatkan ajattelin tehdä junalla Pasilasta Puistolaan. No, haasteenahan oli heti pyöräillessä katuremontit ympäri Pasilan asemaa. Selvisin kuitenkin asemalle pienen kiertelyn jälkeen ja sain pyörän kannettua alas laiturille pienen hien noustessa pintaan (helle).

Junassa kaikki sujui paremmin kuin bussissa ja olinkin tuossa tuokiossa Puistolassa, josta hurautin kotiin pyörällä parin kilometrin matkan. Matka-aika oli kuitenkin kokonaisuudessaan sama kuin bussilla.
Taittopyörää saa kuljettaa bussissakin.

Se täytyy kyllä sanoa, että pyörä on aika raskas kannettava asemilla missä pitää mennä portaissa alas ja ylös. No, matkan teko jatkuu kuitenkin kokeilumielessä taas…